• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Airco 3.5 kW

Een airco 3.5 kW verschilt ten opzichte van de andere varianten, maar moet u nou precies op letten? Het aanschaffen van een airco wordt steeds aantrekkelijker. De temperaturen buiten blijven stijgen, en daarom houdt u binnen het hoofd graag koel.

Daarnaast bieden airco's ook de mogelijkheid om ruimtes te verwarmen - en dit is voordeliger dan het gebruiken van een conventioneel verwarmingssysteem! Op deze pagina vertellen we u alles over een 3.5 kW airco en voor welke ruimtes deze geschikt is.

Waarom een 3.5 kW airco?

Een 3.5 kW airco is geschikt voor middelgrote ruimtes, zoals woonruimtes en (kleinere) kantoren en winkels. Het vermogen van 3.5 kW zorgt ervoor dat je ruimtes op de gewenste temperatuur kunt brengen én houden. Dus van de warme zomers of koude winters heeft u geen last meer!

Bovendien kan een 3.5 kW airco erg energiezuinig te werk gaan, waardoor u kunt besparen op uw energiekosten.

Hoeveel m3 kan een airco van 3.5 kW verwarmen of verkoelen?

Als u een airco laat plaatsen, zijn er een aantal dingen waarop gelet moet worden. Waaronder natuurlijk de grootte van een ruimte. De airco moet een vermogen hebben die toereikend is voor het verkoelen of verwarmen van de gehele ruimte. Daar tegenover is te veel vermogen ook niet nodig.

Met een 3.5 kW airco kan een ruimte tot 120m3 worden verkoeld of verwarmd. Wilt u de kubieke inhoud van uw ruimte berekenen? Dan doet u de lengte, keer de breedte, keer de hoogte van die ruimte. Komt u onder of boven de 120m3 uit? Dan heeft u mogelijk een 2.5 kW airco of een 5 kW airco nodig.

Als het gaat om één ruimte van maximaal 120 m3, dan heeft u voldoende aan een split airco van 3.5 kW. Dan heeft u namelijk één buitenunit en één binnenunit. Als u meerdere ruimten wilt verwarmen of verkoelen heeft u mogelijk een multi-split airco nodig. Hierbij zit de buitenunit gekoppeld aan meerdere binnenunits, waardoor iedere ruimte een eigen binnenunit heeft.

Het stroomverbruik van een airco van 3.5 kW

Uw energierekening wilt u natuurlijk zo laag mogelijk houden. Logisch! Gelukkig is het huis verwarmen met een airco in de meeste gevallen een stuk voordeliger dan het verwarmen met een conventioneel verwarmingssysteem. Het verkoelen met een aircosysteem kost natuurlijk wel extra energie, en daarom wilt u dat uw airco zo zuinig mogelijk is.

Het stroomverbruik van een airco van 3.5 kW hangt af van een aantal verschillende factoren, waaronder de omgevingstemperatuur en de efficiëntie van de airco zelf. Wilt u gaan voor de zuinigste optie? Dan komt u waarschijnlijk uit bij een split airco 3.5 kW met energielabel A+++.

Over het algemeen hebben moderne airco's een redelijk energieverbruik, vooral in vergelijking met oudere modellen. Hier leest u meer over het stroomverbruik van een airco met 3.5 kW.

Op zoek naar een 3.5kW airco inclusief montage?

Voor een airco thuis of op kantoor bent u bij NuKoel aan het juiste adres! Wij leveren airco’s volgens het cool-in-one airconcept. Hierbij integreren we alle kosten die bij de installatie en het onderhouden van een aircosysteem komen kijken in een vriendelijk huurconcept. Op deze manier is het betaalbaar, duurzaam en effectief. Wilt u toch liever een airco kopen? Ook dat is een mogelijkheid.

U kunt bij ons een abonnement afsluiten voor een vaste periode van vijf jaar. Hierin krijgt u een aircosysteem met minimaal 1 interieurdeel en een buitenelement. U betaalt een standaard, vast maandbedrag of u koopt het systeem in een keer. Kiest u voor cool-in-one, dan rekent u af met dure aanschafkosten, onduidelijke garantie, gedoe en onderhouds- en voorrijkosten.

Wilt u niet langer wachten en wilt u meteen een airco huren of kopen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op! Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? De experts van NuKoel helpen u graag verder met een passend advies op maat en beantwoorden alle mogelijke vragen.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 85 019 0642 of via mail: info@nukoel.nl. Verder is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website of om direct een afspraak te maken.

Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek

Deze website gebruikt cookies zodat wij het bezoek kunnen analyseren. Wil je weten wat we allemaal opslaan, bekijk dan onze cookie pagina.