• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Hoeveel stroom verbruik ik met een airco?

Het stroom verbruik van een airco, waar moet u aan denken? Hoeveel stroom verbruikt een airco? U heeft wellicht al enige tijd een airco of u twijfelt om een airco aan te schaffen. Bij twijfel kan het stroomverbruik van de airco doorslaggevend zijn.

Met de torenhoge rekeningen van tegenwoordig is het fijn als u ergens op kunt verminderen. Wij helpen u een handje en vertellen u graag wat het stroom verbruik van een airco is.

stroom-verbruik-airco.06fc8945a7fc7893a3d47bc7f60217ae

Hoeveel stroom verbruikt een airco?

Allereerst is het wel zo prettig om te weten hoeveel stroom u überhaupt met een airco verbruikt. Airco’s zijn niet meer wat het was. Bij NuKoel bieden wij energiezuinige airco’s aan. Hiermee kunt u niet alleen geld besparen, maar draagt u ook een steentje bij aan het klimaat en zorgt u voor een schone werkomgeving. 

Wij denken graag mee hoe u het stroomverbruik airco zo laag mogelijk kunt houden en daarvoor zijn er diverse energiezuinige airco’s te verkrijgen. Onze favorieten zijn de split airco’s met energielabel A+++.

Om een idee te krijgen: energielabel G is het minst zuinig, dus een A+++ is enorm zuinig. Belangrijk is dat mobiele airco’s en split airco’s niet met elkaar te vergelijken zijn. Dit omdat een mobiele airco met een energielabel A heel duurzaam lijkt, maar bij de split airco krijgt het bijvoorbeeld een energielabel C. Het stroomverbruik van de mobiele airco ligt dan hoger dan bij een vaste split airco. 

Wat is het verbruik van een airco als verwarming?

Een airco die alleen verkoeld is officieel verleden tijd. Is het koud in huis? “Gooi de kachel maar aan” wordt vervangen door ‘’Zet de airco maar aan’’. Niet alleen om te koelen, maar om uw huis ook heerlijk te verwarmen.  

Zoals bekend zijn de gasprijzen de pan uitgestegen en daar heeft iedereen last van. Het grootste voordeel van een airco als verwarming gebruiken is de besparing op uw gas. Doorgaans gaat namelijk 75% van het totale gasverbruik naar de verwarming.

Op het moment dat u een airco als verwarming gebruikt bespaart u dus enorm veel gas en met dat bespaarde geld kunt een hele hoop andere dingen doen. 

Wat daarnaast ontzettend fijn is, is dat u niet onnodige ruimtes verwarmt. Als u thuiswerkt heeft u bijvoorbeeld een kantoortje en alleen die ruimte heeft op dat moment warmte nodig. Als u daarbij ook nog voor een energiezuinige airco kiest, dan is dit helemaal perfect. 

hoeveel-stroom-verbruikt-een-airco.2ad681418fdfbf51dc878486c7a1053b

Verwarmen met een airco kent in deze tijd dus meer voordelen dan verwarmen via een hedendaagse cv-ketel. Heeft u nog vragen of bent u nog niet helemaal overtuigd? U kunt ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereiken via via 085-0136110 of via de mail: info@nukoel.nl. 

  • Deel dit artikel
Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek