• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Hoeveel stroom verbruik ik met een airco?

Het stroom verbruik van een airco, waar moet u aan denken? Hoeveel stroom verbruikt een airco? U heeft wellicht al enige tijd een airco of u twijfelt om een airco aan te schaffen. Bij twijfel kan het stroomverbruik van de airco doorslaggevend zijn.

Met de torenhoge rekeningen van tegenwoordig is het fijn als u ergens op kunt verminderen. Wij helpen u een handje en vertellen u graag wat het stroom verbruik van een airco is.

Stroom verbruik airco

Hoeveel stroom verbruikt een airco?

Allereerst is het wel zo prettig om te weten hoeveel stroom u überhaupt met een airco verbruikt. Airco’s zijn niet meer wat het was. Bij NuKoel bieden wij energiezuinige airco’s aan. Hiermee kunt u niet alleen geld besparen, maar draagt u ook een steentje bij aan het klimaat en zorgt u voor een schone werkomgeving. 

Wij denken graag mee hoe u het stroomverbruik airco zo laag mogelijk kunt houden en daarvoor zijn er diverse energiezuinige airco’s te verkrijgen. Onze favorieten zijn de split airco’s met energielabel A+++.

Om een idee te krijgen: energielabel G is het minst zuinig, dus een A+++ is enorm zuinig. Belangrijk is dat mobiele airco’s en split airco’s niet met elkaar te vergelijken zijn. Dit omdat een mobiele airco met een energielabel A heel duurzaam lijkt, maar bij de split airco krijgt het bijvoorbeeld een energielabel C. Het stroom verbruik van de mobiele airco ligt dan hoger dan bij een vaste split airco. 

Nogmaals, u bent op zoek naar een airco met logischerwijs zo min mogelijk stroom verbruik. Als u uitgaat van de split airco’s dan gebruiken deze zo’n 2 tot 5 kW per uur. In eerste instantie lijkt dit veel, maar dat is op basis van de hardste stand.

In dit geval zou u in een sauna of vriescel belanden en die wens lijkt ons niet voor de hand liggend. Bij normaal verbruik zit u daarom gemiddeld rond de 1 kWh per uur. Het stroomverbruik van een airco is dus alles behalve veel.

Wat is het verbruik van een airco als verwarming?

Een airco die alleen verkoeld is officieel verleden tijd. Is het koud in huis? “Gooi de kachel maar aan” wordt vervangen door ‘’Zet de airco maar aan’’. Niet alleen om te koelen, maar om uw huis ook heerlijk te verwarmen.  

Zoals bekend zijn de gasprijzen de pan uitgestegen en daar heeft iedereen last van. Het grootste voordeel van een airco als verwarming gebruiken is de besparing op uw gas. Doorgaans gaat namelijk 75% van het totale gasverbruik naar de verwarming.

Op het moment dat u een airco als verwarming gebruikt bespaart u dus enorm veel gas en met dat bespaarde geld kunt een hele hoop andere dingen doen. 

Wat daarnaast ontzettend fijn is, is dat u niet onnodige ruimtes verwarmt. Als u thuiswerkt heeft u bijvoorbeeld een kantoortje en alleen die ruimte heeft op dat moment warmte nodig. Als u daarbij ook nog voor een energiezuinige airco kiest, dan is dit helemaal perfect. 

Wat is goedkoper: verwarmen met een airco of de verwarming?

Verwarmen met airco berekenen:
Wij horen u denken: “Maar dan verbruik ik toch veel meer elektriciteit?”. Dat klopt, maar gas is duurder dan elektriciteit. Een kuub gas kost namelijk rond de €3,00 en bij elektriciteit ligt dit rond de €0,40 cent per KW.

U verbruikt met een airco nog geen 1 KW per uur, wat neerkomt op €0,30 cent per uur. Met verwarmen op gas gebruikt u 1 á 2 kuub per uur en dan komt u volgens de berekening op €3,00 tot €6,00 per uur. Verwarmen met airco berekenen is dus zo gedaan. Reken uw winst maar uit. ;)

Daarnaast heeft u bij ons met behulp van de handige app altijd inzicht in uw verbruik. Tevens kunt u aan de hand van de app de airco op afstand bedienen, hierdoor bent u zuinig en besparend bezig.

 

Verwarmen met een airco kent in deze tijd dus meer voordelen dan verwarmen via een hedendaagse cv-ketel. Heeft u nog vragen of bent u nog niet helemaal overtuigd? U kunt ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereiken via via 085-0136110 of via de mail: info@nukoel.nl. 

 

  • Deel dit artikel
Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek

Deze website gebruikt cookies zodat wij het bezoek kunnen analyseren. Wil je weten wat we allemaal opslaan, bekijk dan onze cookie pagina.