• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Wat voor airco heb ik nodig?

Een airco is niet alleen een ideale oplossing voor als u liever uw hoofd koel houdt tijdens de warme zomer, maar ook als u op een voordelige manier uw woning wilt verwarmen in de winter.

Wist u namelijk dat u een airco als hoofdverwarming kunt gebruiken ? En dat dit voordeliger is dan het gebruiken van een conventionele verwarming? In dit artikel gaan we in op de verschillende type airco’s, en leggen we uit welk type airco u nodig heeft voor in uw woning.

Hoeveel kW moet de airco hebben voor mijn woning?

Bij het bepalen van het benodigde vermogen voor uw airco moet u rekening houden met de grootte van de ruimte(s) die u wilt verwarmen of verkoelen. Hiervoor wordt gewerkt met het aantal kubieke meters dat een ruimte heeft. Dit kunt u berekenen door de hoogte, lengte en breedte van de ruimte met elkaar te vermenigvuldigen. Qua kW kunt u de volgende richtlijnen aanhouden:

Het is echter altijd raadzaam om een professionele installateur te raadplegen om de juiste dimensionering van de airco voor je specifieke situatie te waarborgen.

Welk type airco heb ik nodig?

In woningen zijn er twee type airco´s die vaak worden gebruikt:

Single-split airco
De single-split airco bestaat uit een binnen- en buitenunit die samenwerken om uw ruimte heerlijk koel te houden in de zomer en aangenaam warm in de winter. De binnenunit zuigt de warme lucht weg en blaast koele lucht de ruimte in, terwijl de buitenunit de warme lucht naar buiten stuurt. Onze single-split airco’s zijn zuinig, stil en geschikt voor de wat kleinere ruimtes.

Multi-split airco
Is uw woning verdeeld in meerdere ruimtes die u apart wilt kunnen verwarmen en verkoelen? Dan is de multi-split airco het meest geschikt. Dit is namelijk een buitenunit die samenwerkt met meerdere binnenunits. Ideaal voor het controleren van de temperatuur in verschillende ruimtes! Dus als u van een ijskoude slaapkamer houdt, maar uw partner van een warme woonkamer, dan is dit de perfecte oplossing voor u!

Wat is het stroomverbruik van een airco?

Zoals we hierboven al benoemden is het verwarmen met een airco erg voordelig. En het verkoelen wilt u natuurlijk zo zuinig mogelijk doen. Het stroomverbruik van een airco hangt af van een aantal factoren zoals de omgevingstemperatuur en de efficiëntie van het apparaat zelf.

Idealiter kiest u voor een airco met een A+++ energielabel, dit is de meest energiezuinige airco! Hier leest u meer over het stroomverbruik van een airco.

hoeveel-kw-moet-de-airco-hebben-voor-mijn-woning.3675598c88177d508df3227a48c04705

Een airco in huis laten plaatsen?

Nu u meer informatie heeft over de verschillende types airco´s, wilt u misschien een airco voor in huis laten plaatsen. Bij NuKoel leveren we airco’s volgens het cool-in-one airconcept. Hierbij integreren we alle kosten die bij de installatie en het onderhouden van een aircosysteem komen kijken in een vriendelijk huurconcept.

Op deze manier is het betaalbaar, duurzaam en effectief. Wilt u toch liever een airco kopen? Ook dat is een mogelijkheid.

Wilt u niet langer wachten en wilt u meteen een airco huren of kopen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op! Of twijfelt u nog welk type airco u nodig heeft voor uw woning? De experts van NuKoel helpen u graag verder met een passend advies op maat en beantwoorden alle mogelijke vragen.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 85 019 0642 of via mail: info@nukoel.nl. Verder is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website of om direct een afspraak te maken.

  • Deel dit artikel
Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek