• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Airco 5 kW - uitleg en de voordelen

Altijd het hoofd koel óf juist lekker warm houden? Een airco met het vermogen van 5kW is de perfecte oplossing voor het koelen en verwarmen van middelgrote tot grote ruimtes. Op deze pagina vertellen we u alles wat u moet weten over dit type airco.

Waarom een 5 kW airco?

Een 5 kW airco is ideaal voor middelgrote tot grote ruimtes, zoals woonkamers, kantoren of winkels. Het vermogen van 5kW biedt voldoende capaciteit om de gewenste temperatuur te bereiken en te behouden, zelfs in warme zomers of koude winters. Bovendien kan een 5 kW airco energiezuinig werken, waardoor u kunt besparen op de energiekosten.

Hoeveel m3 kan een airco van 5 kW verwarmen of verkoelen?

Bij het (laten) plaatsen van een airco zijn er een aantal dingen waarop gelet moet worden. Eén hiervan is natuurlijk de grootte van een ruimte. De airco moet een vermogen hebben waarmee de volledige ruimte kan worden gekoeld of verwarmd, en te veel vermogen is juist weer onnodig. 

Met een airco van 5kW kan een ruimte tot 180m3 verwarmd of verkoeld worden. Om de kubieke inhoud (m3) van een ruimte uit te rekenen, doet u de lengte, keer de breedte, de hoogte van de kamer. 

Is de ruimte kleiner? Dan heeft u mogelijk al genoeg aan een airco met 2.5 kW, of een airco met 3.5 kW. Als het gaat om één (grote) ruimte, dan heeft u waarschijnlijk genoeg aan een single split airco 5 kW. Dit houdt in dat er één buitenunit en één binnenunit is. 

Wilt u meerdere ruimtes verkoelen en verwarmen? Dan heeft u mogelijk een multi-split airco nodig. Hierbij heeft u één buitenunit en meerdere binnenunits, waardoor iedere ruimte een eigen binnenunit heeft.

Het stroomverbruik van een airco van 5 kW

Met de hoge energiekosten van de afgelopen tijd zit u natuurlijk niet te wachten op een torenhoge energierekening. Daarom wilt u het liefst een airco met een zo laag mogelijke stroomverbruik. Logisch! 

Nu is het zo dat verwarmen met een airco voordeliger is dan met een ‘normaal’ verwarmingssysteem. Verkoelen kost dan weer wel extra energie die u anders niet zou verbruiken. Het stroomverbruik van een airco hangt natuurlijk ook af van hoe zuinig hij is. 

Wilt u de zuinigste airco? Dan komt u al gauw uit bij een split airco A+++. Het stroomverbruik van een 5 kW airco kan dus variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de omgevingstemperatuur en de efficiëntie van het apparaat zelf.

Over het algemeen hebben moderne airco's echter een redelijk energieverbruik, vooral in vergelijking met oudere modellen. Hier leest u meer over het stroomverbruik van een airco met 5 kW.

Wat voor airco heb ik nodig?

Bent u benieuwd naar wat voor airco u nodig heeft? Op deze pagina gaan we in op verschillende mogelijke situaties, en belichten we welk type airco u daarvoor nodig heeft.

Op zoek naar 5kW airco inclusief montage?

Voor een airco in huis of op kantoor bent u bij NuKoel aan het juiste adres! Wij leveren airco’s volgens het cool-in-one airco concept. Hierbij integreren we alle kosten die bij de installatie en het onderhouden van een aircosysteem komen kijken in een vriendelijk huurconcept. Op deze manier is het betaalbaar, duurzaam en effectief. 

Wilt u toch liever een airco kopen? Ook dat is een mogelijkheid. U kunt bij ons een abonnement afsluiten voor een vaste periode van vijf jaar. Hierin krijgt u een aircosysteem met minimaal 1 interieurdeel en een buitenelement. U betaalt een standaard, vast maandbedrag of u koopt het systeem in een keer. 

Kiest u voor cool-in-one, dan rekent u af met dure aanschafkosten, onduidelijke garantie, gedoe en onderhouds- en voorrijkosten.

Wilt u niet langer wachten en wilt u meteen een airco huren of kopen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op! Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? De experts van NuKoel helpen u graag verder met een passend advies op maat en beantwoorden alle mogelijke vragen. 

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 85 019 0642 of via mail: info@nukoel.nl. Verder is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website of om direct een afspraak te maken.

Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek

Deze website gebruikt cookies zodat wij het bezoek kunnen analyseren. Wil je weten wat we allemaal opslaan, bekijk dan onze cookie pagina.