• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang 100% koelgarantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Huis verwarmen met airco

Je huis verwarmen met airco? Ja zeker. Nog niet echt ingeburgerd in ons land, maar een absolute kostenbesparing. Dit is één van de vele onbekende voordelen van een aircosysteem. In de zomer wil je natuurlijk dat de airco flink koelt tijdens de steeds warmer wordende zomers. Dit is vandaag de dag nog steeds de meest gebruikte functie van een airco. Toch is het verwarmen van je huis met een airco een voordeel waar je kostentechnisch veel voordeel uit haalt en waarmee je zorgt voor een aangenaam binnenklimaat tijdensde koude wintermaanden. Tevens is het veraangenamen van de werkplek van je personeel eenvoudig met een installatie van een airco in je winkel of kantoor.

Huis verwarmen met airco
In de winter wil je je kamer het liefst binnen enkele minuten behaaglijk warm hebben. Daar hoef je geen cv-ketel voor te hebben! Met een airco verwarm je binnen no-time iedere ruimte en stel je de gewenste temperaturen gemakkelijk in. Moderne airco’s werken namelijk ook ‘omgekeerd’. Normaliter koelt een airco de binnenlucht en staat het de warmte af aan de buitenlucht. Bij moderne airco’s van NUKOEL wordt dit proces omgedraaid zodat de koude lucht naar buiten wordt afgevoerd en de warme lucht binnen blijft. 

Dankzij de slimme warmtepomp in onze split-aircosystemen profiteer je ’s winters in elke ruimte met een binnenunit van een extra warmtebron. Het grote voordeel is dat je die warmtebron pas gebruikt als je de ruimte betreedt. Zo wek je sneller en zuiniger energie op dan met een gasketel en geef je duurzaam meerwaarde aan je woon- en werkomgeving. 

Verwarmen met split-airco in huis
Welk aircosysteem is hiervoor geschikt? Alle split airco’s zijn hiervoor geschikt. Deze systemen bestaan namelijk uit een binnen- en buitendeel. De koude lucht vanuit binnen wordt door het systeem naar het buitendeel afgevoerd en de warme lucht wordt weer naar binnen geblazen via de binnenunit. De temperatuur is per ruimte regelbaar en overige radiotoren, vloerverwarming of convectoren zijn in één klap overbodig.

Verwarmingsfunctie split-airco
Je huis verwarmen met airco is alles behalve energievretend. Sterker nog, het is vele malen effeciënter dan verwarmen met de traditionele cv-ketel. De verwarmingsfunctie van een split airco hebben we zojuist kort toegelicht, maar we gaan even de diepte in. In de zomer wordt warme lucht van binnen weggehaald en koude lucht vanuit buiten naar binnen geblazen. De stroomrichting van het koudemiddel (de koelvloeistof) wordt bij het verwarmen omgedraaid. De verdamper wordt een condensor. Met de verwarmingsmodus heb je een echte warmtepomp in huis, ook wel aircoheating genoemd. Met de verwarming van je huis middels airco heb je een vervanging van de cv-ketel te pakken en wordt dit meteen je hoofdverwarming. Dit gaat je kostentechnisch veel besparen doordat de warmtepomp in de airco alleen zijn werk doet wanneer jij aangeeft dat dit nodig is. Op afstand te bedienen en binnen enkele minuten bereik je de gewenste temperatuur in een ruimte naar wens.

Huis verwarmen met airco? Een goedkope warmtebron!
Misschien wel het grootste voordeel om met je airco te verwarmen is het kostenplaatje. Doordat de binnenunit van een airco de afgifte van de warmte verzorgt, is een ander afgiftesysteem niet meer nodig. Dit werkt absoluut kostenbesparend. Daarnaast is een huis verwarmen met airco energiezuiniger dan met een cv-ketel, aangezien de traditionele cv-ketel minder snel op temperatuur is en meer energie vraagt. Onderaan de streep is een aircosysteem een aantrekkelijk alternatief van de cv-ketel of andere warmtepomp.

Verwarmen met airco
Kies jij ook voor een slimme warmtebron in de vorm een airco tijdens de wintermaanden? De experts van NUKOEL helpen je graag verder met een passend advies op maat voor het installeren van je binnenklimaat. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Je kan ons telefonisch bereiken via 085 051 1858 of via de mail: info@nukoel.nl. Daarnaast is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website of maak direct een afspraak.

  • Deel dit artikel
Vrijblijvend adviesgesprek

Deze website gebruikt cookies zodat wij het bezoek kunnen analyseren. Wil je weten wat we allemaal opslaan, bekijk dan onze cookie pagina.