• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Huis verwarmen met airco

Uw huis verwarmen met airco? Ja zeker. Nog niet echt ingeburgerd in ons land, maar een absolute kostenbesparing. Dit is één van de vele onbekende voordelen van een aircosysteem. In de zomer wilt u natuurlijk dat de airco flink koelt tijdens de steeds warmer wordende zomers. Dit is vandaag de dag nog steeds de meest gebruikte functie van een airco.

Toch is het verwarmen van uw woning met een airco een voordeel waar u kostentechnisch veel voordeel uit haalt en waarmee u zorgt voor een aangenaam binnenklimaat tijdensde koude wintermaanden. Dat komt ook doordat het stroom verbruik van een airco vrij laag is.

Tevens is het veraangenamen van de werkplek van uw personeel eenvoudig met een installatie van een airco in je winkel of kantoor.

Airco als bijverwarming

In de winter wilt u uw kamer het liefst binnen enkele minuten behaaglijk warm hebben. Met een airco verwarmt u binnen no-time iedere ruimte en stelt u de gewenste temperaturen gemakkelijk in. Hierdoor zou u de airco dus als bijverwarming kunnen gebruiken.

De moderne airco’s van LG werken namelijk ook ‘omgekeerd’. Normaliter koelt een airco de binnenlucht en staat het de warmte af aan de buitenlucht. Bij moderne airco’s van NuKoel wordt dit proces omgedraaid zodat de koude lucht naar buiten wordt afgevoerd en de warme lucht binnen blijft.

Verwarmen met airco

Dankzij de slimme warmtepomp in onze split-aircosystemen profiteerd u ’s winters in elke ruimte met een binnenunit van een extra warmtebron. Het grote voordeel is dat u die warmtebron pas gebruikt als u de ruimte betreedt. Zo wekt u sneller en zuiniger energie op dan met een gasketel en geeft u duurzaam meerwaarde aan uw woon- en werkomgeving.

Veelgestelde vragen over verwarmen met airco

Airco met verwarming, 2 in 1

Welk aircosysteem is hiervoor geschikt? Al onze LG split airco’s zijn hiervoor geschikt. Deze systemen bestaan namelijk uit een binnen- en buitendeel.

De koude lucht vanuit binnen wordt door het systeem naar het buitendeel afgevoerd en de warme lucht wordt weer naar binnen geblazen via de binnenunit. De temperatuur is per ruimte regelbaar en overige radiotoren, vloerverwarming of convectoren zijn in één klap overbodig.

Verwarmingsfunctie split-airco

Uw huis verwarmen met airco is alles behalve energievretend. Sterker nog, het is vele malen effeciënter dan verwarmen met de traditionele cv-ketel. De verwarmingsfunctie van een multi split airco hebben we zojuist kort toegelicht, maar we gaan even de diepte in.

In de zomer wordt warme lucht van binnen weggehaald en koude lucht vanuit buiten naar binnen geblazen. De stroomrichting van het koudemiddel (de koelvloeistof) wordt bij het verwarmen omgedraaid. De verdamper wordt een condensor. Met de verwarmingsmodus heeft u een echte warmtepomp in huis, ook wel aircoheating genoemd.

airco met verwarming - app voor smartphone

Woning verwarmen met airco? Een goedkope warmtebron!

Met de verwarming van uw woning middels airco heeft u een vervanging van de cv-ketel te pakken en wordt dit meteen uw hoofdverwarming. Dit gaat u kostentechnisch veel besparen op gasverbruik doordat de warmtepomp in de airco alleen zijn werk doet wanneer u aangeeft dat dit nodig is. Op afstand te bedienen en binnen enkele minuten bereikt u de gewenste temperatuur in een ruimte naar wens.

Misschien wel het grootste voordeel om met airco te verwarmen is het kostenplaatje. Doordat de binnenunit van een airco de afgifte van de warmte verzorgt, is een ander afgiftesysteem niet meer nodig. Een energiezuinige airco werkt absoluut kostenbesparend én is daarnaast beter voor het millieu.

Daarnaast is een huis verwarmen met airco energiezuiniger dan met een cv-ketel, aangezien de traditionele cv-ketel minder snel op temperatuur is en meer energie vraagt. Onderaan de streep is een aircosysteem een aantrekkelijk alternatief van de cv-ketel of andere warmtepomp.

Kies ook voor airco met verwarming

Kiest u ook voor een slimme warmtebron in de vorm een airco tijdens de wintermaanden? De experts van NuKoel helpen u graag verder met een passend advies op maat voor het installeren van je binnenklimaat. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

U kunt ons telefonisch bereiken via +31 85 0136103 of via de mail: info@nukoel.nl. Daarnaast is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website of maak direct een afspraak.

Reviews

Wat onze klanten vertellen

  • Zonnestudio Colmschate

    Dankzij jullie kunnen we onze Zonnestudio nu openhouden vanwege de perfecte temperatuur. Voor ons een win win situatie, want we hadden eerder vanwege de enorme hitte een handje vol klanten en nu hebben we de zaak elke dag vol met klanten. Wij van Zonnestudio Colmschate dan de mannen van NuKoel voor hun airco's en de zeer prettige samenwerking.

  • Fam Smeenk Daarle

    Goed zeer tevreden. Vakkundige instantie goed en duidelijk advies van de hr Veurink. Tevens zijn mooie tip voor het wegwerken van het leidingwerk aan de buitenzijde. Prima advies en keurige installatie. Goede communicatie. Niets op aan te merken! We zijn zeer content met het hele verloop. Bedankt firma NuKoel voor de goede service.

Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek