• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Gas besparen met airco

Besparen op gas doet u het snelste door het huis slimmer en efficiënter te verwarmen. Want ongeveer 75% van het totale gasverbruik gaat naar de verwarming van uw huis. Zo'n 20% wordt verbruikt voor warm water en 5% gaat naar het gasfornuis. De verwarming is daarom een goed begin. 

nukoel-airconditioning-cool-in-one.6db4f5ea31e3381cb142c2206fe5218aTegenwoordig worden airco’s verkocht onder de naam lucht lucht warmtepomp. Want een airco die kan verwarmen functioneert niet veel anders dan een warmtepomp. Ze werken volgens hetzelfde principe. Maar aan de naam airco kleeft nou eenmaal een slechte naam. Inmiddels zijn er airco’s met het A+++ label en dat houdt in dat deze gewoon kunnen worden aangesloten op een stopcontact binnen een bestaande groep waarop u bijvoorbeeld ook de lampen hebt zitten. Dus u hoeft niet per sé nieuwe groepen aan te leggen.

 

nukoel-airconditioning-binnen.09ffb9c8f1eb85f4355de180d6639d7c

Nederland moet in 2050 gasvrij zijn. De oplossing die u terug kunt vinden in alle media betreft voornamelijk het investeren in goede isolatie en warmtepompen. Heel erg leuk maar voor veel mensen en situaties te kostbaar. (25-35K) De snelste en meest effectieve oplossing die onderbelicht blijft is het verwarmen met een airco. Met een kleine investering scheelt dit minimaal 60% van uw gasverbruik. (bij mij zelfs 72%)  U kunt dus zelf grote stappen zetten met een relatief kleine investeringen.

 

Inmiddels is een airco niet meer weg te denken en zien we deze thuis, op kantoor, in de winkel maar zeker ook in de auto steeds meer terug. Wij bij NuKoel begrijpen dat wel, want het is ook gewoon een stuk prettiger wanneer een ruimte een aangenaam klimaat heeft. Zeker als u daar ook nog eens mee kunt besparen op uw gasverbruik. Besparen op gas? Met een airco? Yes, laat ons u meenemen in de toelichting hiervan.

 

De bizarre gasprijzen op het moment hebben me echt het zetje gegeven te investeren in een aircosysteem.

Besparen op gas? Verwarmen met airconditioning bespaart kosten

Het valt niet te negeren; de gasprijzen zijn enorm gestegen. De hoge gasrekening is voor veel gezinnen een groot probleem. Zeker als u vaak thuis bent, is het verwarmen van het huis naar een aangename temperatuur, haast onbetaalbaar. U bent namelijk al snel € 5.000 of meer per jaar aan kwijt. Het besparen op gasverbruik begint een hoge urgentie te krijgen.

Koelen en verwarmen met een airco

U kunt uw huis verwarmen met airco. Veel mensen weten niet dat een airco kan verwarmen en koelen. Vaak als ze denken aan een airconditioning, denken ze aan een apparaat dat koude lucht blaast. Hoewel deze functie erg handig is in de zomer, kan een airco dus ook fijn zijn in de winter.

De prijs van een airco en verwarming in 1 ligt wat hoger, maar u heeft er het hele jaar profijt van. Daarnaast kunt u bij het verwarmen op elektriciteit duizenden euro’s bezuinigen op gas. Die airco heeft u dus binnen no-time terugverdient. 

nukoel-modernkantoor-airco.449d6f36ef74aea1a04e9491aa4a22ac

Hoeveel gas bespaart u bij het verwarmen met airco?

Hoeveel u precies bespaart bij verwarmen met airco, hangt af van uw energiecontract en hoe warm u het thuis wilt hebben. Om een goed beeld te geven van de besparing, laten we de kosten van verwarmen met een airco t.o.v. gas zien in een rekenvoorbeeld;

Een kuub gas kost momenteel rond de € 3, terwijl de kosten van elektriciteit rond de 40 cent per KW liggen. Verwarmen met een airco kost nog geen 1 KW per uur, waarbij u ongeveer 30 cent per uur betaalt. Om een tussenwoning te verwarmen, worden vaak 3 aircosystemen gebruikt. In totaal zijn de kosten van verwarmen met airco dus 90 cent per uur. 

Een gemiddelde cv-ketel gebruikt 1 a 2 kuub, waardoor u dus tussen de 3 en 6 euro per uur kwijt bent.

Thuiswerken en airco

Aangezien velen tegenwoordig thuiswerken, moet thuis ook de verwarming aan. Hoewel veel werknemers hier een vergoeding voor krijgen, blijft het duur om de hele dag de kachel aan te hebben. Daarnaast is het zonde om het hele huis te verwarmen, terwijl u alleen een kleine, specifieke ruimte hoeft te verwarmen.

Bijvoorbeeld alleen een werkkamer op zolder, of praktijk aan huis. Met een zuinige airco kan uw kachel uit staan en verwarmt u alleen de specifieke ruimte waar u een aangename temperatuur wilt hebben. Gas besparen met airco, check!

Warmte en cv-ketel combineren met verwarmen met airco

U kunt er ook voor kiezen om het verwarmen met een airconditioning te combineren met het verwarmen door een cv-ketel. Kies er bijvoorbeeld voor om de woonkamer te verwarmen naar een aangename temperatuur met een airco. De rest van uw huis kunt u vervolgens verwarmen naar een lagere temperatuur met de cv-ketel. Met deze manier van verwarmen, kunt u tot wel 70% besparen op gas. 

Is verwarmen met een airco beter voor het milieu?

Het gebruik van een airco is altijd duurzamer dan het gebruik van een cv-ketel. Gas is een fossiele brandstof die bij verbranding een flinke hoeveelheid CO2 uitstoot. Dit is slecht voor het milieu. Hoewel grijze stroom ook niet goed is voor het milieu, blijft ook dan het gebruik van een airco duurzamer.

Een zuinige airco verbruikt namelijk minder stroom, dan een cv-ketel gas verbruikt. Wat betreft duurzaamheid is groene stroom de beste oplossing. De airco verbruikt dan schone energie waarbij geen sprake is van CO2-uitstoot.

Verwarmen met airco en zonnepanelen

Het verwarmen met een airco is al helemaal voordelig in combinatie met zonnepanelen. Wanneer u zonnepanelen hebt, hoeft u namelijk niet te betalen voor de stroom van de airco.

Gratis het huis verwarmen dus! Bij NuKoel helpen we u graag, vandaar dat wij een vrijblijvend maatwerk advies bij u op locatie aanbieden. Iedere situatie is namelijk uniek!

Hoeveel bespaart u per jaar met een airco?

Een gezin van vier personen verbruikt ongeveer 1.700 kuub gas per jaar. Dit komt neer op een bedrag van € 5.100 per jaar. Wanneer dit gezin gebruik zou maken van 3 AC-systemen, zou dit bedrag € 1.530 zijn. Dit is een besparing van € 3.570 per jaar!

nukoel-airco-restaurant.2493aaf66276d3c1cc71dd3319e8bfa0

Wilt u niet langer wachten en wilt u vandaag een airco kopen? Kies dan voor een NuKoel airco voor uw huis, kantoor of winkel. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op! Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen?

De experts van NuKoel helpen u graag verder met een passend advies op maat en beantwoorden alle mogelijke vragen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 85 110 0742 of via mail: info@nukoel.nl.

Verder is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website of maak direct een afspraak.

 

Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek