• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Energiezuinige airco

Wilt u een energiezuinige airco kopen? Dan bent u bij NuKoel aan het juiste adres. Een energiezuinige airco biedt vele voordelen: het bespaart geld, is goed voor het klimaat en zorgt voor een schone woonomgeving.

De voordelen van een zuinige airco op een rijtje

Ten eerste bespaart u met een zuinige airconditioning op uw energierekening. Nu de energiekosten de pan uit rijzen, zijn energiezuinige apparaten essentieel. Hoe hoger de stroomkosten, hoe sneller u uw investering heeft terugverdiend.

Daarnaast is een energiezuinige airco goed voor het klimaat, omdat het CO2-uitstoot bespaart. Met een zuinige airco draagt u uw steentje bij aan een leefbare wereld én kunt u besparen op gas. Wel zo fijn voor uw portemonnee!

Ook zijn energiezuinige airco’s doorgaans stiller dan normale airconditioning. Dit is ideaal voor hoogsensitieve mensen en in ruimtes waar het doorgaans stil hoort te zijn, zoals de studeer- of slaapkamer.

Daarnaast biedt een energiezuinige airco ook gezondheidsvoordelen. Duurzame airconditionings bevatten filters die zorgen voor een schone lucht. Dit biedt vooral voordelen bij mensen met allergieën of luchtwegproblemen.

Wist u dat een energiezuinige airconditioning uw cv-ketel kan vervangen? Uw huis verwarmen met airco, dat kan uitstekend met onze systemen. Dit scheelt u kostbaar milieuvervuilend gas, zeker wanneer u het vervangt met groene stroom. In Nederland is dit nog niet erg gebruikelijk, maar wel steeds meer in opkomst.

Middels een airco verwarmt u een gewenste ruimte binnen luttele minuten, terwijl dit met een cv-ketel een hele poos kan duren. Een cv-ketel moet namelijk verwarmd worden, waarna het warme water naar de gewenste kamer geleid moet worden.

Een NuKoel-airco kan veel sneller koude lucht naar buiten afvoeren en warme lucht vasthouden. Precies het tegenovergestelde van wat je van een airco verwacht, dus! Driekwart van het totale gasgebruik in een gemiddelde woning gaat naar het verwarmen van huizen, dus met het vervangen van gas door stroom bespaart u enorm op deze kosten.

Een bijkomend voordeel van het vervangen van gas door stroom, is dat u hiermee de afhankelijkheid van voornamelijk buitenlands gas vermindert.

Welke energie zuinige airco is geschikt voor mij?

Wilt u een duurzame, energie zuinige airco? Wij adviseren dan altijd een split airco A+++. Een split-unit is vergeleken met een mobiele airco stiller, energiezuiniger en biedt meer koelcapaciteit. Een split airco is een vast wandmodel dat bestaat uit één buitenunit en één of meer binnenunits.

We spreken van een single split-airco bij een model met een enkele binnenunit en we spreken van een duo-split airco bij een model met meerdere binnenunits. Split-airconditionings filteren de lucht en reguleren de binnentemperatuur. Er is bij split airco’s geen open raam of deur nodig voor de afvoerslang en het neemt ook geen ruimte op de grond in. Alleen maar voordelen!

De split airco’s van NuKoel bevatten standaard grotere koelcapaciteit. Met ons cool-in-one airco-concept garanderen we vijf jaar lang perfecte koelprestaties. Dit bieden we aan tegen een vast laag maandtarief, inclusief topservice en periodiek onderhoud. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld capaciteitstesten en software-updates.

Wilt u een duurzame, energie zuinige airco? Dan raden wij vanzelfsprekend onze split airco’s met energielabel A+++ aan. Energielabel G is het minst zuinig en A+++ het zuinigst. Let op! De energielabels van mobiele airco’s en vaste split airco’s zijn niet met elkaar te vergelijken.

De zuinigheid van een mobiele airco met label A, kan dus bij een split airco energielabel C hebben. Kies daarom altijd voor een split airco en het liefst voor een split airco A+++.

Installatie energiezuinige split airco

Heeft u behoefte aan hulp bij het installeren van uw duurzame airco? Onze installateurs bieden een helpende hand. De installatie van een zuinige split airco is geen kattenpis. Het vraagt veel expertise en speciaal materiaal. Onze deskundige airco installateur neemt u altijd mee in het proces van het plaatsen van uw energiezuinige airco.

Ten eerste beantwoorden we al uw vragen die u wellicht hebt voorafgaand aan de installatie. Daarnaast beoordelen we uw specifieke situatie: we checken de plekken waar de units geplaatst gaan worden, van binnen en buiten. Dan begint het echte werk: we realiseren de installatie van de buitenunit en plaatsen de binnenunit. Tot slot testen we het systeem en lopen we alles nog een keer met u na.

We geven u uiteraard een uitgebreide instructie over de klimaatbeheersing die bij u in huis hangt. Zo kunt u uw hoofd koel houden! Maar we zijn nog niet klaar: elk jaar voeren we een onderhoudsbeurt van uw airco uit. Dit is ons cool-in-one airco-concept. Uw airco voelt na een onderhoudsbeurt weer als nieuw aan.

Bent u benieuwd naar dit concept? Lees dan hier alles over de voordelen: geen installatiekosten, geen onderhoudskosten en geen grote investering; slechts maandelijks een laag tarief. Alles inclusief. Betaalbaar, effectief en duurzaam.

Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek