• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Cassette airco

Een cassette airco systeem: wat is het, wat zijn de voordelen en wat moet ik erover weten? Een cassette air conditioner is voor u misschien wel dé oplossing voor uw hitteprobleem thuis, in de winkel of op kantoor. Dan wilt u wel graag weten wat het exact is. Wij van NuKoel helpen u.

Wat is een cassette of plafond airco?

Een cassette air conditioner, of ook wel een plafond airco genoemd, is bij uitstek geschikt voor het verkoelen of verwarmen van grote ruimtes. Een cassette airco systeem wordt volledig in het plafond geïntegreerd en heeft een grote koelcapaciteit. Dit is niet de airco zoals u ‘m ziet in een vakantiehuisje in Spanje.

Het is een wat andere constructie dan normaal. De plafond airco is geschikt voor ruimtes met een systeemplafond. Grote ruimtes zoals een kantoor, winkel of restaurant lenen zich uitstekend voor een cassette airco systeem.

Systeemplafond

De integratie in het systeemplafond is wat de cassette airconditioner zo uniek maakt. Door de vlekkeloze integratie is enkel het rooster van de airco zichtbaar. Dit voorkomt een onaantrekkelijk aanzicht in de ruimtes die u graag gekoeld of verwarmt wilt hebben.

Zo blijft de airco uit het zicht van uw klanten of gasten, wat een groot bijkomend voordeel is. Hiermee genieten zij van een optimaal binnenklimaat.

cassette-airco-systeem

Voordelen cassette airco

Een cassette airco systeem heeft veel voordelen. Het systeem zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte. Zo hoeft u niet op het ideale plekje waar de frisse lucht vandaan komt te gaan zitten. Ieder deel in de ruimte is even gekoeld.

Daarnaast wordt de lucht van buiten ververst via de aanzuiging van de buitenlicht. Dit zorgt voor een verfrissend, aangenaam en gezond binnenklimaat. Tevens leent dit systeem zich er ook uitstekend voor om het huis te verwarmen met airco.

Cassette air conditioner kopen bij NuKoel

Bent u op zoek naar een cassette airco? Met ons unieke concept bent u altijd voorzien van een periodieke onderhoudsbeurt en heb je tevens geen installatiekosten. Dit verwerken wij namelijk allemaal in een vast laag maandelijks abonnement zodat u zich geen zorgen hoeft te maken om alle randzaken.

Met een cassette airco systeem voorziet u uw woning, kantoor of winkel van een volledig te beheersen binnenklimaat en verwarmt u de ruimtes eenvoudig in de winter en zorgt u er zomers voor dat iedereen er koel bij zit.

Cassette unit airco voor thuis

Een cassette airco systeem in een woning komt niet vaak voor, maar behoort absoluut tot de mogelijkheden van NuKoel. Heeft u een woning die voorzien is van een verlaagd plafond? Dan is een cassette airconditioning in huis wel degelijk een optie. Particulieren met een systeemplafond thuis kunnen gebruik maken van cassette airco’s met een kleinere capaciteit, zodat deze ook in de woon- of slaapkamer past.

Plafond airco op kantoor

Een cassette air conditioner voor op kantoor is dé oplossing voor grote kantoorruimtes die voorzien dienen te worden van koelte of verwarming. Doordat dit type airco vrijwel volledig weg te werken is in het systeemplafond, valt het systeem niet op.

Met een cassette airco op kantoor voorziet u één grote kantoorruimte van gelijkmatige verkoeling of verwarming. Zo zitten al uw werknemers er koeltjes bij in de zomer en komen ze op een lekker verwarmd kantoor terecht in de winter. Dé oplossing om uw personeel tevreden te stellen.

cassette-airco

Airco cassettemodel in de winkel

Heeft u een eigen winkel, restaurant, kapsalon of dierenwinkel? Dan is een comfortabel binnenklimaat voor uw klanten of gasten essentieel. Omdat u naar alle waarschijnlijkheid grote ruimtes moet koelen, zorgt een mobiele airco of split unit niet voor genoeg koelcapaciteit. Een cassette airco systeem daarentegen wel. Hiermee voorziet u uw winkel van een volledig te beheersen binnenklimaat.

De lucht wordt gelijkmatig verdeeld over de ruimte zodat klanten niet een favoriete plek hebben om te staan op een zomerse dag, maar dat heel uw winkel hen verkoeling biedt. De cassette aircosystemen van NuKoel zorgen het gehele jaar door voor comfort voor commerciële doeleinden. Uw restaurant, winkel of hotel wordt door NuKoel voorzien van klimaatcomfort. 

Installatie van uw aircosysteem

De NuKoel airco installatie zorgt voor een volledige integratie van de cassette air conditioner in het systeemplafond. De NuKoel installateur komt bij u langs voor een kennismakingsgesprek en om de ruimtes te analyseren en op basis hiervan een bouwtechnische tekening te maken.

De airco installateur plaatst het systeem en vertrekt pas wanneer deze vlekkeloos werkt. Na de installatie vind er een periodieke onderhoudsbeurt plaats, zodat u altijd voorzien bent van een airco met optimale prestaties. Zelf geen omkijken meer hebben naar uw airco en verzekerd zijn van airco onderhoud.

Geen hoge bijkomende kosten, maar een vast laag maandelijks tarief waar de installatie en het onderhoud in zijn verwerkt.

Meerdere ruimtes koelen?

Wanneer u voor iedere ruimte in uw woning, winkel of kantoor afzonderlijk verkoeling wilt, is een multi split airco systeem een betere optie. De kans dat niet iedere ruimte voorzien is van een systeemplafond, is namelijk erg groot. Dat is uiteraard geen probleem.

Echter is een multi-split airco een betere keuze. Hiermee voorziet u verschillende ruimtes van een eigen aircosysteem en sluiten we dat voor u aan op één buitenunit. Iedere airco is afzonderlijk af te stellen, zodat iedere ruimte van een eigen temperatuur kan worden voorzien. Zo zoekt NuKoel altijd naar de juiste oplossing voor u.

Is een cassette air conditioner voor u dé oplossing? En heeft u een systeemplafond waarvoor de cassette airco geschikt is? Wij denken graag met u mee over hoe het toe te passen is in uw situatie. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden.

De experts van NuKoel helpen u graag verder met een passend advies op maat voor het installeren van uw binnenklimaat. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 85 110 0742 of via de mail: info@nukoel.nl.

 

Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek