• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang 100% koelgarantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Cassette airco systeem

Een cassette airco systeem: wat is het, wat zijn de voordelen en wat moet ik erover weten? Een cassette air conditioner is voor jou misschien wel dé oplossing voor je hitteprobleem thuis, in de winkel of kantoor. Dan wil je wel graag weten wat het exact is. Wij van NUKOEL helpen je. 

Wat is een cassette air conditioner?
Een cassette air conditioner is bij uitstek geschikt voor het verkoelen of verwarmen van grote ruimtes. Een cassette airco systeem wordt volledig in het plafond geïntegreerd en heeft een grote koelcapaciteit. Dit is niet de airco zoals je ‘m ziet in je vakantiehuisje in Spanje. Het is een wat andere constructie dan normaal. De cassette airco is geschikt voor ruimtes met een systeemplafond. Grote ruimtes zoals een kantoor, winkel of restaurant lenen zich uitstekend voor een cassette airco systeem.

Systeemplafond 
De integratie in het systeemplafond is wat de cassette air conditioner zo uniek maakt. Door de vlekkeloze integratie is enkel het rooster van de airco zichtbaar. Dit voorkomt een onaantrekkelijk aanzicht in de ruimtes die je graag gekoeld of verwarmt wil hebben. Zo blijft de airco uit het zicht van je klanten of gasten, wat een groot bijkomend voordeel is. Hiermee genieten zij van een optimaal binnenklimaat. 

Voordelen cassette airco
Een cassette airco systeem heeft veel voordelen. Het systeem zorgt ervoor dat de lucht gelijkmatig wordt verdeeld over de ruimte. Zo hoef jij niet op het ideale plekje waar de frisse lucht vandaan komt te gaan zitten. Ieder deel in de ruimte is even gekoeld. Daarnaast wordt de lucht van buiten ververst via de aanzuiging van de buitenlicht. Dit zorgt voor een verfrissend, aangenaam en gezond binnenklimaat. 

Cassette air conditioner NUKOEL
Ben je op zoek naar een cassette airco? Met ons cool-in-one concept heb je geen eenmalige grote investering, ben je altijd voorzien van een periodieke onderhoudsbeurt en heb je tevens geen installatiekosten. Dit verwerken wij namelijk allemaal in een vast laag maandelijks abonnement zodat je je geen zorgen hoeft te maken om alle randzaken. Met een cassette airco systeem voorzie je jouw woning, kantoor of winkel van een volledig te beheersen binnenklimaat en verwarm je de ruimtes eenvoudig in de winter en zorg je er zomers voor dat iedereen er koel bij zit. 

Cassette airco voor thuis
Een cassette airco systeem in een woning komt niet vaak voor, maar behoort absoluut tot de mogelijkheden van NUKOEL. Heb jij een woning die voorzien is van een verlaagd plafond? Dan is een cassette air conditioner wel degelijk een optie. Particulieren met een systeemplafond thuis kunnen gebruik maken van cassette airco’s met een kleinere capaciteit, zodat deze ook in de woon- of slaapkamer past. 

Cassette airco op kantoor
Een cassette air conditioner voor op kantoor is dé oplossing voor grote kantoorruimtes die voorzien dienen te worden van koelte of verwarming. Doordat dit type airco vrijwel volledig weg te werken is in het systeemplafond, valt het systeem niet op. Met een cassette airco op kantoor voorzie je één grote kantoorruimte van gelijkmatige verkoeling of verwarming. Zo zitten al jouw werknemers er koeltjes bij in de zomer en komen ze op een lekker verwarmd kantoor terecht in de winter. Dé oplossing om je personeel tevreden te stellen ;)

Cassette airco in de winkel
Heb jij een eigen winkel, restaurant, kapsalon of dierenwinkel? Dan is een comfortabel binnenklimaat voor je klanten of gasten essentieel. Omdat je naar alle waarschijnlijkheid grote ruimtes moet koelen, zorgt een mobiele airco of split unit niet voor genoeg koelcapaciteit. Een cassette airco systeem daarentegen wel. Hiermee voorzie je jouw winkel van een volledig te beheersen binnenklimaat. De lucht wordt gelijkmatig verdeeld over de ruimte zodat je klanten niet een favoriete plek hebben om te staan op een zomerse dag, maar dat heel jouw winkel hen verkoeling biedt. De cassette aircosystemen van NUKOEL zorgen het gehele jaar door voor comfort voor commerciële doeleinden. Jouw restaurant, winkel of hotel wordt door NuKoel voorzien van klimaatcomfort. 

Installatie cassette airco 
De NuKoel airco installatie zorgt voor een volledige integratie van de cassette air conditioner in het systeemplafond. De NUKOEL installateur komt bij je langs voor een kennismakingsgesprek en om de ruimtes te analyseren en op basis hiervan een bouwtechnische tekening te maken. De aircoinstallateur plaatst het systeem en vertrekt pas wanneer deze vlekkeloos werkt. Na de installatie vind er een periodieke onderhoudsbeurt plaats, zodat jij altijd voorzien bent van een airco met optimale prestaties. Zelf geen omkijken meer hebben naar je airco en verzekerd zijn van onderhoud. Geen hoge bijkomende kosten, maar een vast laag maandelijks tarief waar de installatie en het onderhoud in zijn verwerkt. 

Meerdere ruimtes koelen?
Wanneer je voor iedere ruimte in je woning, winkel of kantoor afzonderlijk verkoeling wilt, is een multi-split aircosysteem een betere optie. De kans dat niet iedere ruimte voorzien is van een systeemplafond, is namelijk erg groot. Dat is uiteraard geen probleem. Echter is een multi-split airco een betere keuze. Hiermee voorzie je verschillende ruimtes van een eigen aircosysteem en sluiten we dat voor je aan op één buitenunit. Iedere airco is afzonderlijk af te stellen, zodat iedere ruimte van een eigen temperatuur kan worden voorzien. Zo zoekt NUKOEL altijd naar de juiste oplossing voor jou. 

Is een cassette air conditioner voor jou dé oplossing? En heb jij een systeemplafond waarvoor de cassette airco geschikt is? Wij denken graag met je mee over hoe het toe te passen is in jouw woning, winkel of kantoor. Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden. De experts van NUKOEL helpen je graag verder met een passend advies op maat voor het installeren van je binnenklimaat. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Je kan ons telefonisch bereiken via 085 051 1858 of via de mail: info@nukoel.nl. Daarnaast is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website of maak direct een afspraak.

  • Deel dit artikel
Vrijblijvend adviesgesprek

Deze website gebruikt cookies zodat wij het bezoek kunnen analyseren. Wil je weten wat we allemaal opslaan, bekijk dan onze cookie pagina.