• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Airco split unit

Nederland, het land van de wisselvallige weersomstandigheden. Ook het land van de steeds warmer wordende zomers. Een aangenaam binnenklimaat wordt steeds belangrijker. Airco split unit installaties bieden u een volledige klimaatbeheersing.

In de steeds warmer wordende zomers wilt u natuurlijk uw hoofd koel houden, na een lange dag een koele slaapkamer in lopen, op een fris kantoor werken of thuiswerken in de koelte.

U wilt natuurlijk weten wat u te wachten staat bij de aanschaf van een split air conditioner. Is het een voorgevulde split airco? Een split level airco? Vragen die wij graag voor u beantwoorden, zodat u een keuze kan maken voor het veraangenamen van uw binnenklimaat. 

Wat is een split air conditioner?

Voordat u kiest voor een split airconditioning wilt u natuurlijk graag weten hoe dit systeem werkt en waar u rekening mee dient te houden bij de aanschaf. Met een split airco zorg je voor volledige klimaatbeheersing.

Een split airco staat voor een warmtepomp systeem waar vanuit een buitenunit lucht naar binnen wordt gepompt op basis van koelvloeistof. Middels het pompen van koelvloeistof door de koelleidingen in de buitenunit onstaat warme of koude lucht.

Een split airco is een goede vervanger van uw CV op gas. Een multi split airco bestaat uit twee delen: een vast buitendeel en een vast binnendeel. De binnen- en buitenunit worden verbonden middels koelleidingen. Split air conditioners zijn de meest gangbare aircosystemen op de markt. Met een split unit airco wordt in uw huis, winkel of op kantoor een binnenunit geplaatst.

De binnenunit houdt de airconditioning zelf in. Vanuit de binnenunit wordt warme of koude lucht naar binnen gepompt. Wanneer een split airco de ruimte dient te koelen, wordt warme lucht uit de ruimte onttrokke door de koelvloeistof en door de binnenunit getransporteert naar de buitenunit die de lucht vervolgens afvoert naar buiten.

Een airco split unit biedt u de mogelijkheid om zowel te koelen als te verwarmen. Zo kan uw airco als hoofdverwarming fungeren en daarmee is het vele malen energiezuiniger dan het gebruik van een cv ketel.

Hiermee voorziet u uw huis, winkel of kantoor van een volledig te controleren binnenklimaat, zodat u er altijd aangenaam bij zit.

airco-split-unit

Voordelen split airco unit

Een split air conditioner biedt veel voordelen ten opzichte van CV ketels of mobiele airco’s. Het grootste verschil met de traditionele CV ketel is de energiezuinigheid. Een split unit airco kunt u een besparing op uw energierekening opleveren.

Waar veel mensen de fout in gaan, is de gedachtegang dat aircosystemen enkel geschikt zijn voor verkoeling. Een airco split unit is namelijk uitermate geschikt ter verwarming van uw woning, winkel of kantoor tijdens de koude wintermaanden.

Bespaar met een split air conditioner op uw energierekening

De split unit airco verbruikt elektriciteit om het koelmiddel van de buitenunit naar binnen te pompen. De warme (en daarmee de elektriciteit) die verplaatst wordt naar binnen kost echter een stuk minder dan het daadwerkelijke rendement aan warmte daadwerkelijk kost. Met een split airco unit zorgt u dus voor een lagere energierekening en dit heeft een positieve invloed op het milieu.

Daarnaast is een groot voordeel ten opzichte van een mobiele airco dat er geen ruimte nodig is op de grond voor de vrij robuuste mobiele aircosystemen. Daarbij komt het voordeel dat er geen ramen of deuren open dienen te staan om de warme/koude lucht vanuit buiten naar binnen te pompen.

Met een split air conditioner wordt de binnenunit geplaatst aan de muur of op het plafond en middels een eenvoudige bediening regel jij je binnenklimaat.

Bovendien voorziet u uzelf van volledige klimaatbeheersing doordat de split airco eenvoudig te besturen is middels een afstandsbediening. Op een snikhete dag onderweg naar huis en wilt u niet thuiskomen in de hitte? Via onze mobiele app kunt u uw split air conditioner van tevoren aanzetten zodat u met een verfrissend gevoel thuiskomt! Dat is nog eens een fijne thuiskomer!

Voordelen NuKoel

Nukoel voorziet klanten van een volledige klimaatbeheersing. Met een split airconditioning bent u verzekerd van een volledig te controleren binnenklimaat. Nukoel is uw koelspecialist die het net even anders doet: 

  • U koopt professionele airco’s cool-in-one, allemaal tegen een vast maandbedrag
  • U bent verzekerd van best-of-class aircotechnologie van leidende wereldmerken
  • De binnenunits van onze aircosystemen behoren tot de stilste units in de markt
  • Inbouw, opbouw en onderhoud van onze units is professioneel (gecertificeerd)
  • Onze split airco’s met warmtepomp hebben minimaal A++ als energiestandaard
  • Onze aircosystemen verbeteren de luchtkwaliteit en filteren bacteriën en luchtjes
  • Airco-oplossingen met warmtepomp bieden u ’s winters een extra warmtebron

nukoel-airconditioning-cool-in-one

Split airco kopen

Wilt u een split airco kopen? De juiste zuinige airco kiezen is een uitdaging. Zo zijn er tientallen merken, honderden producten en veel aanbieders. Om u het zoekwerk uit handen te nemen, bieden wij moderne aircosystemen in samenwerking met wereldwijde marktleiders. Zo bent u altijd verzekerd van een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Middels ons unieke financieringsconcept groen lenen heeft u geen hoge investeringskosten en bent u altijd verzekerd van onderhoudsgarantie. Hierdoor komt u niet voor onverwachte kosten te staan en bent u voorzien van periodieke onderhoud zodat u altijd het hoofd koel kan houden.

Installatie split airco

Voor het installeren van een split air conditioner heeft u een specialist nodig; een airco installateur die weet wat hij doet. Onze gecertificeerde airco installateurs zorgen voor een adequate installatie en perfecte afwerking.

De installateur neemt vooraf de gehele installatie van uw airco split unit door, zodat u exact weet waar u aan toe bent. Elke installatie van een split airco gaat gepaard met een aantal stappen.

Vooraf wordt de installatie doorgenomen. Vervolgens bezoeken we de binnen- en buitenunit waar de split airco geplaatst moet worden en checken we de uitrusting en onderdelen van de meegeleverde airco-units.

Vervolgens installeren we eerst de buitenunit, daarna leggen we de leidingen en plaatsen we daarna de binnenunit(s). Het systeem wordt getest en vervolgens voorziet onze airco installateur u van een uitleg en instructie.

Met de NuKoel-installatie van uw airco split unit bent u verzekerd van periodieke onderhoudsbeurten zodat u zich nooit meer zorgen hoeft te maken over het binnenklimaat. Een split air conditioner voorziet u in de warme zomermaanden van verkoeling in uw slaapkamer, woonkamer, kantoor of winkel en in de winter van extra verwarming.

Wilt u niet langer wachten met de installatie van uw airco split unit? En bent u benieuwd naar de mogelijkheden en wilt u graag een split air conditioner kopen? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact op!

De experts van NuKoel helpen u graag verder met een passend advies op maat voor jouw split unit airco.

Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ons telefonisch bereiken via +31 85 110 0742 of via de mail: info@nukoel.nl. Vul het contactformulier in op onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

 

Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek