• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

De voordelen van een airco in combinatie met zonnepanelen

Zonnepanelen en een airco: een gouden duo! Want verduurzamen willen we allemaal, maar tegelijkertijd houden we ons hoofd in de zomer graag koel. Eén van de oplossingen die hierdoor in populariteit groeit, is het combineren van zonnepanelen met een airconditioningsysteem.

In dit blogartikel ontdekt u hoe zonnepanelen en airco kunnen samenwerken om een milieuvriendelijke en kostenefficiënte manier van koelen te creëren.

De voordelen van airco in combinatie met zonnepanelen

De combinatie van zonnepanelen en airconditioning is een win-win situatie. Dit is namelijk hoe ze elkaar versterken:

  • Energievoorziening: zonnepanelen wekken elektriciteit op wanneer de zon schijnt. En dat zijn vaak ook momenten waarop u de airco wilt gebruiken om een aangenaam koel binnenklimaat te creëren. De opgewekte elektriciteit kan direct worden gebruikt om uw airco van stroom te voorzien, waardoor u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet.
  • Kostenbesparing: door de elektriciteit die uw airco nodig heeft zelf op te wekken, kunt u uw energiekosten flink verlagen. En juist de momenten dat zonnepanelen veel stroom opwekken, zijn de momenten dat u behoefte heeft aan verkoeling. Als u daarnaast ook nog kiest voor een airco met een laag stroomverbruik, kunnen de besparingen nóg hoger oplopen.
  • Milieuvriendelijkheid: het verminderen van het gebruik van elektriciteit uit fossiele brandstoffen voor koeling draagt bij aan een verminderde CO2-uitstoot, wat goed is voor het milieu.

Verwarmen met airco voor meer profijt van zonne-energie

Bij een airco denkt u misschien niet meteen aan verwarmen. Maar wist u dat het verwarmen met een airocysteem voordeliger is dan met de centrale verwarming? Zo kunt u met uw aircosysteem klimaatbeheersing toepassen in uw volledige woning, zowel tijdens de koude als de warme dagen.

Wilt u de temperatuur in de verschillende ruimtes apart van elkaar regelen? Kies van voor een multi-split airco waarbij u één buitenunit heeft en meerdere binnenunits. Bijvoorbeeld een airco op de slaapkamer en een airco in de woonkamer.

Installatie van zonnepanelen en airco

Het installeren van zonnepanelen en het koppelen ervan aan uw airconditioning in huis is een cruciale stap in dit proces. Het vereist de expertise van professionals om ervoor te zorgen dat alles correct wordt geïnstalleerd en geconfigureerd. Hier zijn enkele stappen om op te letten:

Professionele installatie:
Kies een gerenommeerd bedrijf om zonnepanelen op uw dak te installeren. Zo zorgt u ervoor dat de zonnepanelen optimaal geplaatst worden om zonlicht op te vangen.

Aircokeuze:
Wij raden aan om een zuinige airco aan te schaffen die goed kan samenwerken met uw zonnepanelen.

Installatie airco:
Ook voor de airco installatie is het verstandig om een bedrijf te kiezen dat ervaring heeft met de combinatie tussen airco’s en zonnepanelen. Zowel wanneer de zonnepanelen al geïnstalleerd zijn, als wanneer de installatie van de zonnepanelen en airco tegelijkertijd gebeurd.

Airco in combinatie met zonnepanelen laten plaatsen?

In deze blog hebben we ontdekt hoe zonnepanelen en airconditioning kunnen samenwerken om een duurzame en kostenefficiënte koeloplossing te bieden. Door gebruik te maken van zonne-energie voor uw airco, kunt u niet alleen uw energierekening verlagen, maar ook bijdragen aan een schonere en groenere wereld.

Bij NuKoel werken we samen met verschillende partijen voor de installatie van zonnepanelen. Op deze manier garanderen wij een perfect werkend systeem voor uw woning. Wilt u een airconditioning kopen? Wij helpen u graag!

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe we uw woning op een duurzame manier kunnen verkoelen en verwarmen. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. U kunt ons telefonisch bereiken via 085 019 7706 of via de mail: info@nukoel.nl. Daarnaast is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier of direct een afspraak te maken.

  • Deel dit artikel
Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek