• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang 100% koelgarantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Ventilatie airco

Regelmatige ventilatie en frisse lucht zijn onontbeerlijk. We brengen vandaag de dag veel tijd door in onze woning. Wonen en werken vanuit huis wordt vaak gecombineerd en daarom is het van groot belang om schone lucht in je woning te hebben. Met name ruimtes waar je dagelijks in leeft is het prettig om een volledig te beheersen binnenklimaat hebt. De vervuilde lucht in onze woning is uiteraard niet te vergelijken met lucht afkomstig van de industrie. Toch is de binnenlucht minder gezond dan men denkt. Schone en frisse binnenlucht is essentieel voor je gezondheid. Goede ventilatie is de sleutel tot een gezond en ideaal binnenklimaat. Om je woning goed te ventileren, is een airconditioningsysteem de juiste oplossing. Hiermee wordt je woning volledig voorzien van klimaatbeheersing en is de ventilatie te allen tijde te controleren. Door te ventileren met airco ben je altijd verzekerd van een temperatuur die jij wenst. Daarnaast worden schadelijke stofdeeltjes gefilterd uit de lucht en bovendien zorgt een aircosysteem voor een optimaal zuurstofgehalte in de lucht. 

Belang van ventilatie
Een matige of slechte ventilatie kan zorgen voor een aantal gezondheidsklachten. Wanneer er een te hoog CO2-gehalte in de lucht aanwezig is, kan dat zorgen voor onder andere hoofd- en keelpijn, vermoeidheid, droge ogen en bovendien een gebrek aan concentratie. Doordat we vandaag de dag steeds meer thuis zijn en thuis werken, willen we er zo comfortabel mogelijk bij zitten. Gezondheidsklachten door vuile lucht is dan erg onwenselijk. Dit wil je uiteraard voorkomen en dat doe je met een goede ventilatie.

Airco ventilatie 
Veel woningen zijn tegenwoordig goed geïsoleerd. Doordat om deze reden vaak een gaten of kieren meer zijn, kan er bij matige ventilatie schimmelvorming ontstaan. Een goed ventilatiesysteem voorkomt deze schimmelvorming. Een goede ventilatie is dus onmisbaar. Ook voor jezelf is het fijn om te weten dat je altijd in controle bent over de temperatuur van je woning. Wanneer je op zoek bent naar de juiste ventilatie, is een aircosysteem de uitkomst. Met een aircosysteem verkoel én verwarm je zo veel ruimtes als nodig. Zo beheers je je eigen ideale binnenklimaat. Daarnaast is een groot bijkomend voordeel dat je met een aircosysteem geen last hebt of krijgt van tocht of insecten. De ramen en deuren kunnen gesloten blijven, zodat de koude lucht van buiten via het aircosysteem naar binnen kan worden gepompt. Hiermee zorg je voor een stabiele temperatuur in iedere ruimte. Tevens voorkomt een goede ventilatie gezondheidsklachten. 

Ventileren met airco  
Met een aircosysteem zorg je voor een uitstekende ventilatie in zowel je woning, kantoor of winkel. Met een airco ventilatie zorg je ervoor dat de frisse buitenlicht wordt aangevoerd door de airco. De aircosystemen bestaan uit luchtfilters die luchtverontreiniging of bijvoorbeeld pollen (voor de mensen met hooikoorts) uit de lucht halen. Hierdoor krijg je enkel schone en frisse lucht binnen. Dit in tegenstelling tot het openzetten van je ramen of deuren, waarbij alles vanuit buiten naar binnen komt. Wanneer aircosystemen slecht onderhouden worden, loop je het risico om toch vervuilde lucht te inhaleren. Door de vervuilde filters verslechtert dit de luchtkwaliteit. Dit is voor NUKOEL ook de reden om een periodieke onderhoudsbeurt aan het cool-in-one concept toe te voegen. Hierbij verschonen wij de filters wanneer dit nodig is, zodat jij altijd voorzien bent van zuivere luchtkwaliteit en een optimaal binnenklimaat. 

NUKOEL voorziet je van een goede ventilatie en een ideaal binnenklimaat. Neem vrijblijvend contact met ons op! De experts van NUKOEL helpen je graag verder met een passend advies op maat voor het installeren van je binnenklimaat. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Je kan ons telefonisch bereiken via 085 051 1858 of via de mail: info@nukoel.nl. Daarnaast is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website.

  • Deel dit artikel
Vrijblijvend adviesgesprek

Deze website gebruikt cookies zodat wij het bezoek kunnen analyseren. Wil je weten wat we allemaal opslaan, bekijk dan onze cookie pagina.