• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Airco en verwarmen

Airco en verwarmen: is dat wel mogelijk? Absoluut. Dat is een groot voordeel van de airco’s vandaag de dag. Verwarmen met een airco tijdens de koude winterdagen is dé uitkomst en vervanger voor de traditionele CV-ketel. Airco en verwarmen is een weinig bekend voordeel dat juist nu tijdens de winter uitkomst biedt. Wij vertellen er je meer over!

Je huis verwarmen met airco? Ja zeker. Nog niet echt ingeburgerd in ons land, maar een absolute kostenbesparing. Dit is één van de vele onbekende voordelen van een aircosysteem. In de zomer wil je natuurlijk dat de airco flink koelt tijdens de steeds warmer wordende zomers. Dit is vandaag de dag nog steeds de meest gebruikte functie van een airco. Toch is het verwarmen van je huis met een airco een voordeel waar je kostentechnisch veel voordeel uit haalt en waarmee je zorgt voor een aangenaam binnenklimaat tijdensde koude wintermaanden. Tevens is het veraangenamen van de werkplek van je personeel eenvoudig met een installatie van een airco in je winkel of kantoor.

Airco en verwarmen
In de winter wil je er lekker warm bij zitten. Flink stoken zorgt echter voor een flinke energierekening. Net iets waar je niet op zit te wachten. Met name het gebruik van de centrale verwarming loopt flink op wanneer je tijdens de winter wil gaan verwarmen. Een airco werkt vele malen effectiever. Een airco verwarmt namelijk binnen enkele minuten de ruimte waardoor enkel wanneer jij er behoefte aan hebt, de ruimte wordt verwarmd.

Airco verwarmen winter
Tijdens een koude winteravond lekker op de bank liggen terwijl het binnen behaaglijk warm is. Met een airco verwarm je je woon- of slaapkamer, winkel of kantoor tijdens de winter. Daarmee maak je het niet alleen voor jezelf aangenaam, maar ook voor je partner, klanten of medewerkers. Je zet de airco aan wanneer jij wil dat hij gaat verwarmen. Moet je daar dan voor naar de airco toelopen? Natuurlijk niet! Met handige mobiele apps en zelfs met bediening met je stem stel jij de airco naar gewenste temperatuur in. Kan jij lekker op de bank naar je favoriete Netflix-serie blijven kijken en warmt je slaapkamer vast op!

Verwarmen met airco
Het verwarmen van je woning, winkel of kantoor met airco is alles behalve energievretend. Verhalen uit de oude doos kunnen daarmee de prullenbak in. Sterker nog, de airco vandaag de dag is vele malen efficiënter dan de cv-ketel. Maar hoe werkt het verwarmen met airco dan? Met de verwarmingsfunctie van de airco maak je gebruik van ‘aircoheating’. Dit wil zeggen dat het proces van het koelen wordt omgedraaid en warme lucht in plaats van koude lucht naar binnen wordt geblazen.

In huis met airco verwarmen? Een goedkope warmtebron!
Misschien wel het grootste voordeel om met je airco te verwarmen is het kostenplaatje. Doordat de binnenunit van een airco de afgifte van de warmte verzorgt, is een ander afgiftesysteem niet meer nodig. Dit werkt absoluut kostenbesparend. Daarnaast is een huis verwarmen met airco energiezuiniger dan met een cv-ketel, aangezien de traditionele cv-ketel minder snel op temperatuur is en meer energie vraagt. Onderaan de streep is een aircosysteem een aantrekkelijk alternatief van de cv-ketel of andere warmtepomp.

Airco en verwarmen met NUKOEL
Kies jij ook voor een slimme warmtebron in de vorm een airco tijdens de wintermaanden? De experts van NUKOEL helpen je graag verder met een passend advies op maat voor het installeren van je binnenklimaat. Wij zijn op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur. Je kan ons telefonisch bereiken via +31 85 013 6104 of via de mail: info@nukoel.nl. Daarnaast is het mogelijk om een bericht achter te laten via het contactformulier op onze website.

  • Deel dit artikel
Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek