• Gratis professioneel airco-advies
  • 5 jaar lang all in garantie
  • Uniek financieringsconcept voor een vast maandbedrag

Hoe werkt een airco met warmtepomp?

Een airco als warmtepomp? In deze tijd dient een airco al lang niet meer puur als koelapparaat, maar er bestaat een airco die ook verwarmt en koelt. Nederlanders kijken er ondertussen niet gek meer van op, want het is op dit moment enorm populair. De airco’s kennen namelijk meerdere voordelen en één daarvan is dat u veel gas kunt besparen.

In een periode waarbij de gasprijzen de pan uit rijzen is dat zeker een groot voordeel. Een ouderwetse cv-ketel warmt vele malen langzamer op dan de hedendaagse airco’s. Echter kijken wij bij NuKoel verder dan een doorsnee airco. Het doel is na een flinke investering om de kosten zo laag mogelijk te houden en op dat vlak denken wij graag met u mee.

Airco warmtepomp

Kosten laag houden begint al bij de keuze van uw airco. Er zijn namelijk ontzettend veel airco’s op de markt en die verschillen allemaal in prijs en kwaliteit. NuKoel biedt u een energie zuinige airco, die u geld bespaart, goed is voor het klimaat en uw woon- en werkomgeving schoon houdt.

Vooral geld besparen door gas besparen met airco is op dit moment het grootste voordeel. De ideale airco is in dit geval onze duo split airco. Deze airco kent meerdere binnenunits en hiervoor hoeft u geen afvoerslang door uw raam of deur naar buiten te hangen.

De werking van een airco met warmtepomp

Een airco met warmtepomp zegt u misschien niet zoveel. Wij leggen dit graag nader voor u uit. De duo split airco zorgt voor een volledige klimaatbeheersing. Dit komt omdat deze airco’s de mogelijkheid bieden om zowel te koelen als verwarmen. Hierdoor kunt uw airco fungeren als hoofdverwarming. 

De split airco systemen bestaat uit twee delen: een vast buitendeel en een vast binnendeel.  De buitenunit pompt lucht naar binnen op basis van koelvloeistof. Doordat de koelvloeistof gepompt wordt ontstaat er op basis van uw instellingen warme of koude lucht. De binnenunit is in principe de airconditioning zelf. Vanuit hier wordt warme of koude lucht naar binnen gepompt.

Als u wilt dat de airco koelt, wordt de warmte lucht uit de ruimte onttrokken door de koelvloeistof en via de unit getransporteerd naar de buitenunit. Deze unit voert de lucht weer af naar buiten.

Airco of warmtepomp

In 2050 moet Nederland helemaal gasvrij zijn. De media meent dat de voornaamste oplossingen zijn dat u investeert in goede isolatie en warmtepompen. Echter is dit voor veel mensen absoluut geen mogelijkheid, aangezien dat al snel richting de 25 á 30 duizend euro gaat.

In dit geval is een airco nog totaal onderbelicht. Er zit in de split-aircosystemen namelijk een warmtepomp verwerkt. De investering is dus vele malen goedkoper dan een volledige warmtepomp en isolatie, maar u kunt hetzelfde bereiken.

Wat verbruikt een airco met warmtepomp?

Dat u met onze duo split airco’s geld kunt besparen is wel helder. Hoeveel dat exact is hangt af van uw energiecontract en uw wensen voor de hoeveelheid warmte in uw woon- of werkomgeving. Echter kunnen wij u wel een simpele berekening geven, zodat de verschillen duidelijker worden en u meer zicht heeft op het stroom verbruik van de airco

Één kuub gas kost momenteel rond de €3,00, terwijl de kosten van elektriciteit rond de 40 cent per KW liggen. Uw huis met een airco verwarmen kost nog geen 1 KW per uur, waarbij u ongeveer 30 cent per uur betaalt. Een gemiddelde cv-ketel gebruikt 1 a 2 kuub, waardoor u dus tussen de 3 en 6 euro per uur kwijt bent. Dat is een enorm verschil. 

Zullen we een afspraak maken om te kijken welke airco-oplossing bij u past? Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 uur telefonisch bereiken via 085-0136104 of via de mail: info@nukoel.nl.

  • Deel dit artikel
Bespaar tot 75% gaskosten

Verwarmen met airco's

Vrijblijvend adviesgesprek

Deze website gebruikt cookies zodat wij het bezoek kunnen analyseren. Wil je weten wat we allemaal opslaan, bekijk dan onze cookie pagina.